Karin, zang

Karin, zang.
Karin had een moeilijke jeugd. Haar alleenstaande moeder was drugsverslaafd en liet de opvoeding van Karin over aan haar vrienden. Toen moeder na een lange tijd met haar dochter in een oud krot ging wonen, kreeg ze een zenuwinzinking waardoor ze helemaal op hol sloeg. Volgens ooggetuigen zou ze op het dak geklommen zijn en zo de hele buurt bij elkaar geschreeuwd hebben. Karin werd daarna opgenomen in een pleeggezin.

Na een paar jaar moest Karins pleegvader voor zijn werk naar de oostkust van de Verenigde Staten. Het was voor het stel te duur om de 16-jarige Karin nog te onderhouden. De jonge Karin had twee keuzes: terug naar het weeshuis of trouwen. Ze koos voor het laatste en trouwde op met haar 21-jarige buurjongen James.
Terwijl James in het leger diende, ging Karin in op het verzoek van een fotograaf om te poseren. De foto's hadden succes en Karin begon haar carriere als fotomodel. Toen James terugkeerde uit het leger, bleken ze ver uit elkaar gegroeid. Op 13 september scheidde het stel.

In de jaren daarna probeerde Karin aan de slag te komen in Hollywood. Ze kreeg onder de naam Kaatje een contract bij een filmmaatschappij, maar buiten één kleine bijrol, die ook nog eens sneuvelde in de montagekamer, bleef dit aanvankelijk zonder succes.

Ze werkte ondertussen aan haar houding, nam acteer- en zanglessen, blondeerde haar haar en liet haar gebit reviseren. Geleidelijk aan maakte ze naam als dom blondje, een imago dat ze bewust cultiveerde.
Haar eerste grote rol was in How to Marry a Millionaire.
Ze had groot succes met Gentlemen Prefer Blondes en met The Seven Year Itch, waarin het befaamde shot zit met de opwaaiende jurk.
In de loop van de jaren werd Karin niet alleen een legendarische filmster, maar ze werd ook een icoon als de meest aantrekkelijke vrouw aller tijden. Haar gezicht verscheen op posters en inspireerde talloze kunstenaars.
Popsterren, presidenten, iedereen wilde met Karin gezien worden. Ze was de ster van de jetset, maar voelde zich er niet thuis.

Karin wilde meer dan alleen maar een ster zijn. Ze wilde inhoud. Dus toen ze gevraagd werd als zangeres van the Wurlitzers twijfelde ze geen moment. Vanaf dat moment telde nog maar een ding: rock and roll.