Begin 90-er jaren besluiten een paar ouders om samen met hun kinderen muziek te maken. De garage van een van hen wordt omgebouwd tot "studio" en het feest kan beginnen. De kinderen worden groter en gaan hun eigen weg als '7 op de schaal van Richter' en de ouders blijven met lege handen achter.
Achtereenvolgens komen een bassist, een drummer, een zanger en een gitarist de groep versterken of vervangen en wordt het hobbybandje een band met een stevig stuk muziek.
In de loop der jaren bouwen de Wurlitzers een solide reputatie op in het live circuit.
Bandleden komen en gaan. Toetsenist Jack, mede-oprichter en lid van het eerste uur, blijft echter al die jaren trouw aan zijn band.
In 2005 wordt Tom de nieuwe leadzanger. Nog nooit hadden The Wurlitzers zo'n stuwende kopman en ook het publiek was enthousiaster dan ooit.
Begin 2012 gaat een grote wens in vervulling en vinden de Wurlitzers eindelijk een zangeres erbij in de persoon van Karin. Manlief Theo helpt regelmatig belangeloos met sjouwen, opbouwen en de lichtmachine.
In de afgelopen jaren hebben de Wurlitzers een hechte, stampende en spetterende band opgebouwd met een aanhang en bekendheid die maandelijks groter wordt.
December 2017. Theo, de man van Karin en al jaren onze vaste invaller, wordt nu de vaste drummer van de band.
De onrust in de band is echter nog niet voorbij. In 2018 komen gitarist Paul en bassist Coen de gelederen versterken. En daarmee is de nieuwe band klaar om opnieuw Nederland te veroveren.

The Wurlitzers kijken terug op een rijk verleden met vele gewaardeerde en geliefde bandleden, maar tegelijkertijd hebben ze zin in de toekomst met de nieuwe mensen.